Nieuw: Riva 1920

< terug

Riva 1920

Bij het Italiaanse Riva 1920 staat hout centraal. Zij produceren enkel massief houten meubelen, 100% ecologisch. Zo werken zij enkel met FSC gecertifieerd hout voor hun meubels uit eik, notelaar, esdoorn en kerselaar.

Bovendien geven zij hout ook een tweede leven. Zo kan je de meubelstukken van Riva 1920 laten maken in "briccole" uit Venetië. Briccole zijn de typische eiken palen die in de lagune van Venetië gebruikt worden om de gondels aan vast te maken. Door het zilte water en de stroming moeten deze regelmatig vervangen worden. Je koopt echt een meubel met een verhaal!

Of laat jouw meubel in Kauri hout maken. Kauri zijn de grootste en beroemdste bomen van Nieuw-Zeeland uit het oudste bos ter wereld. Deze bomen liggen onder bergen modder maar zijn bewaard gebleven… sommige exemplaren zijn maar liefst 70 meter lang, hebben een diameter van 9 meter en zijn 50.000 jaren oud. Kortom: hout om unieke design stukken mee te maken.

De laatste jaren heeft Riva 1920 zich gespecialiseerd in cederhouten meubelen. Die zijn echte blikvangers in je interieur, je kan ze eerder objecten noemen. Dankzij hun decennialange ervaring met hout en hun technische kennis van houtbewerkingsmachines toveren zij prachtige stukken uit het cederhout.

De puurheid en de echtheid spreekt dan ook veel internationale designers aan om voor dit merk te werken. Enkele van de meest gekende zijn: Monica Armani, Piergiorgio Cazzaniga, Antonio Citterio, Piero Lissoni, Alberto Meda, Pininfarina…

Kom Riva 1920 snel ontdekken bij feelathome!